2017. május 22., hétfő

Cseresznyés zabpehelylepény

Reform  recept? Talán, így is nevezhetnénk.Teljes kiőrlésű liszttel,  zabpehellyel és sok  cseresznyével készül ez a sütemény. Kiváló uzsonnasütemény .
 Mivel hamarosan érik a cseresznye, ideje előkeresni  a  cseresznyés recepteket. Bár nagyon szeretjük  friss gyümölcsként,  nem ritkán még salátákba is kerül ( nem édes gyümölcssalátákról van szó )  kifejezetten  tetszik chili paprikával kombinálva is, mégis  a cseresznyés sütemények  ideje következik. Válogatunk  jobbnál jobb receptekben, mint  a cseresznyés túró tortaholland cseresznye torta, cseresznyés mogyoró tortácskák lisztmentesen, V-83 torta,,cseresznyés csokoládés tekercs,   I-51 cseresznye torta, ehhez a sorhoz csatlakozik  a  cseresznyés  zabpehelylepény is.






cseresznyés zabpehelylepény tányéron




A cseresznyés zabpehelylepény elkészítése  könnyű, 10-15 perc előkészítés után már süthetjük is.


Melegítsük elő  a sütőt 200 fokra, amíg megmossuk, kimagozzuk a cseresznyét. Nekem  sikerült beszerezni egy cseresznye magozót néhány éve,  azóta  nem gond  a cseresznye magozás, tényleg néhány perc alatt készen vagyok vele, érdemes  beruházni egy ilyen  szerkezetre.
A vajat  a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a tojásokat és  citrom héjat( ha nem kapok bio citromot aminek kezeletlen a héja,  akkor kandírozott citrom héjat használok). A zabpelyhet   a liszttel és sütőporral összekeverjük egy  másik edényben ,majd  lassan a  cseresznye pálinkával együtt a tojásos masszához adjuk,lazán átkeverjük. A sütőformát előkészítjük, sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk  a  tésztamasszát, tetejét elegyengetjük simára.Rászórjuk a  kikimagozott cseresznyét és meghintjük  kókuszreszelékkel,  2  evőkanál zabpehellyel. A sütő közepén aranysárgára sütjük, sütési ideje : 35-40 perc.
Ajánlatos még melegen, vízbe mártott éles késsel  szeletelni. Rácson hagyjuk kihűlni  a   cseresznyés zabpehelylepényt.
Különleges alkalmakra   vaníliás tejszínhabbal  is kínálhatjuk.



Hozzávalói :


  • 1 kg cseresznye
  • 300 g puha vaj
  •  100 g  cukor
  • 1 /3 vanília rúd
  •  4 tojás
  •  reszelt cirtomhéj / kandírozott citromhéj
  •  250 g  zabpehely
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  •  sütőpor
  •  2 cl rum/ cseresznye pálinka
  •  2 evőkanál  zabpehely
  •  20 g cukor
  • 50 g kókuszreszelék



cseresznyés zabpeheylepény szeletelés előtt



Jó étvágyat!

Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly