2016. május 11., szerda

Rebarbarás sütemény

 Ez  a különösen  finom sütemény rebarbarával készült .







Hozzávalói:

  •   300 g liszt
  • 150 g őrölt mandula
  • 1 teás kanál sütőpor
  • csipet só
  • 200 g hideg vaj
  • 2 tojás
  •  1/2 kg rebarbara
  • 75 g  cukor






A lisztet keverjük el  sütőporral ,őrölt mandulával csipet sóval.
A forgácsoljuk fel vajat, halmozzuk a liszt köré,a liszt  közepébe  csináljunk egy mélyedést, üssük bele  a tojásokat és dolgozzuk össze  a tésztát.
A kész tésztát pihentessük hűtőben 1/2 órát. Közben mossuk meg a rebarbarát, hámozzuk meg, újra mossuk,szárítjuk és 4 cm-es darabokra vágjuk.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát, helyezzük sütőformába, rendezzük el rajta   a rebarbarát szórjuk meg  a cukorral és toljuk  a sütőbe .
30-35 perc alatt készre sül.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...