2015. augusztus 10., hétfő

Nagy vendégség a nyári nagy hőségben2

Folytatás innen...

Az érkező vendégeket a  légkondicionált vendégfogadóba tessékelik.


Terített asztal.... kellemes látványt nyújt, a kék szalvéták hűvös érzetet keltenek  az enyhén sárga damaszt abroszon nagyon szépen mutatnak.
Az asztal közepén  a hatalmas   "Slavski " gyertya  ami csonkig ég az ünnep végére, mivel már reggel meggyújtják és  a lángot   nem oltják el csak  nap végén.




A híres tölgyfa hordóban érlelt
 szilva pálinka 





A vendég fogadás  után jöhet a kötetlen beszélgetés finom falatok mellett.
Jönnek   a hideg előételek, különféle sonkák,  füstölt húsok, sült paprika, paradicsom saláta és  a korábban bemutatott  házi péksütemények, sós rétesek, prója.
A majonézes és egyéb kevert  saláták  az idők folyamán teljesen kikerültek   a kínálatból,egy szezámos csirkesaláta az egyetlen  olyan  étel ami  nagyon kényes  de  az is frissen készült.


Az ünnepi kenyér ( "slavski kolac") az asztal dísze lett, az eladósorba került legkisebb lány  műve..







A sült paprika  saláta a  fenomenális  balkáni specialitás nem maradhat le   a kínálatból.




Kicsik és nagyok  találnak  a  bőséges tálakon  ízlésüknek megfelelőt,elégedett lehet   a ház asszonya, fogynak  a  "tálak".A pecsenyét követően ami az idén malac sült káposzta  salátával és enyhén csípős tormát is adnak mellé, jönnek  a  torták és  a  társaság asztalt bont, a kávét  többen is  a hangulatos teraszon fogyasztják el.













  
Köszönjük   a  szíves vendéglátást  találkozunk  jövőre ugyanitt !






( Számomra érdekes szokás, akit egyszer  az életben  meghívtak ilyen családi ünnepre  azt soha többé nem hívják, a meghívás örökké érvényes,  legközelebb is visszavárják.)


Kapcsolódó bejegyzések: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...