2015. március 4., szerda

Tejszínes sárgarépa


Nagyon egyszerű mégis rendkívül ízletes zöldségköret   most még "tavalyi " sárgarépából készítve, de nemsokára itt  a zsenge  új sárgarépa  is .




Elkészítése  nagyon gyors.

A  sárgarépákat  tisztítsuk meg, mossuk meg és rézsútosan szeleteljük  fel.

Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és dobjuk rá a szeletelt  sárgarépát, keverjük át majd fedő alatt pároljuk néhány percet. Nem kell egészen puhára, nagyon  jó ha  érezzük  a fogunk alatt miközben esszük.
Néha megrázogatjuk,  esetleg át is keverhetjük, hogy minden oldalról egyenletesen átsüljön.
7-8 perc elteltével öntsük fel a tejszínnel, forraljuk át és pihentessük még  5 percet  fedő alatt.Tálalás előtt szórjuk meg  frissen  szedett menta levélkékkel vagy annak hiányában szárított  morzsolt mentalevéllel.
Himalaya sóval  ízesítve kínáljuk  sültek mellé.





hozzávalók:


  • 600 g sárgarépa
  •  1,5 dl tejszín
  • himalaya só
  • néhány levélke menta( friss-,vagy szárított  idénytől függően)
  •  evőkanál olívaolaj   





Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷   https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
 🖼    https://hu.pinterest.com/rozIbolya/ 
🖋     https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...