2013. december 12., csütörtök

Mákos-citromos sütőtök krém

Az ünnepi menü   tradicionálisan több fogásos.
Különleges indítása  lehet  karácsonyi vacsorának  egy pikáns ( édes-savanyú) zöldséges- gyümölcsös krém a

             Mákos-citromos sütőtök krém.






Sütőtököt "natúr" azaz ízesítés nélkül süssük meg,  a sütőben ahogy nagyanyáink is csinálnák!
 A megmosott, darabolt sütőtök alá célszerű sütőpapírt helyezni, így megkönnyítjük a dolgunk a sülés folyamán kicsorduló, karamellizálódó levet nem a  sütőlapról, esetleg  sütőből kell eltüntetnünk.
A tököt korábban akár előző nap  is megsüthetjük és felhasználásig tároljuk hideg helyen .

A megsült tököt ha kihűlt  mézzel ( ez alkalommal zsálya mézet használtam amitől aromásabb lesz  a krém, de jó  bármilyen /termelői méz /pl . akác méz, erdei méz, gesztenye   is) és frissen facsart szűrt citromlével botmixerrel pépesítjük. Télen, karácsony táján  bátran használhatunk narancslevet a citromlé helyett nem fogunk csalódni .

Ezután már csak tálalnunk kell és mákszemekkel meghinteni.
Kínáljuk hidegen!
 Ugye milyen egyszerű?

Az íze meglepő, izgalmas, friss, üde pikáns és krémesen lágy.






Hozzávalói :

  •  500  g   sütőtök
  •      1  db citrom vagy narancs
  •      1,5 evőkanál méz
  • mák a hintéshez

Jó étvágyat ! 
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...