2013. december 20., péntek

Ezt ettük tavaly karácsonykor/ menü ajánló

Mi lesz a menü  karácsonykor ? Ez most a legfontosabb kérdések egyike a "nagy hajrá" most kezdődik  a konyhában. ( Nálunk  még  nem teljes az idei menü, azt is mondhatnám nagyon hiányos, de alakul).Jöhet  a hétvégi nagy bevásárlás ünnep előtti utolsó piacozás, mire összeállítjuk  a bevásárló listát  talán összeáll  az ünnepi menü is ....

Tavaly nálunk így volt :


teríték


Szenteste :


KIR ( gyümölcsös könnyű aperitíf / néhány csepp   Crème de Cassis  száraz fehér borban)




  • Füstölt lazac és pácolt mozzarella- rukkola ágyon, házi aszalt paradicsommal


























  • Orada ( aranydurbincs)karácsonyi módon  sült burgonya " saláta", párolt spenót levelekkel,  pirított fenyőmaggal hintve.


Ital :
Száraz fehér, különleges  bor









Beigli variáció, gerbeaud szelet

Házi zöld-dió likőr






Első ünnep nap :


  •  Savanykás spenótos krumplikrém leves, mentával

  • Gesztenyével töltött kacsamell filé fűszeres sütőtök kockákkal


  • Sajt tál ( kéksajt/dorblue, holland-gauda, trüffeles soft chesse (zsíros és lágy), diós brie) alma,dió és birsalma  sajt  kíséretében .


ital ajánlat : tokaji  hárslevelű

Beigli variáció, gerbeuad szelet és kávé








Második ünnep nap :



  • Parasztsonka kéregben sült  bélszín , vegyes sült zöldségekkel  tálalva
( gomba, sárgarépa, cékla, sütőtök, póréhagyma)




Sajtok

Beigli variáció, gerbeaud  szelet, kávé

Jó étvágyat ! 
 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 

1 megjegyzés:

  1. Gondolom, az idei ünnepre is legalább ilyen ínycsiklandozó ételeket fogsz felsorakoztatni:)

    VálaszTörlés

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...