2011. október 10., hétfő




Vasárnapi  ebéd  " svédasztal" a volt Intercontinanentál, ma   Continental Hotelban  a Száva parton. Elegáns szálloda, bár látszik  nem  ma épült. 5 csillag dísziti  mégis  az ebéd  ajánlata az egyik legvonzóbb a városban.   990 dinárért, azaz kb. 2700 Ft- ért lehet  válogatni  déli 12,00 és  este 18,00 közt.



Ez idő alatt  a gyerek számára animátorok   érdekes   feladatokkal  szórakoztató,pihentető elfoglaltságot kínálnak.Vannak  ügyességi  feladatok és kvíz is   ami az elmét tornáztatja,  építős játékok,   lufi  stb.,  minden korosztálynak   ...,s  10 éves korig   az étkezés ingyen  !













































































A választék   korrekt. Az előételek közt  hátszín tekercs, grillezett zöldség,  sült zöldséges saláta,
Waldorf -saláta ,  sonka torta  , halas  penne  saláta,  csirkés  saláta  ,  többfajta   füstölt hús,sonka  és szalámi is szerepelt. A kenyeret,  péksüteményeket saját pékségben  készítik. A saláták közt több fajta  friss idény  zöldség.mint paradicsom ,uborka ,  vegyes zöldsaláta( jég saláta, radicho, fejessaláta)  mellé kikészítve balzsam ecet, olíva olaj , borecet  mellyel  egyéni ízlés szerint  ízesíthető, de van cékla,és  káposzta  saláta  is. Két fajta leves  is található  kínálatban   erőleves  és egy  csirke raguleves.  A főételek közt   sertés, marha, borjú,  szárnyas és  hal is  van, sütve ,párolva főve és  panírban is. Az ételeknek  nincs fantázia  nevük, nincs kiírva mi micsoda akit érdekel megkérdezheti a készséges  felszolgáló szakácsot. A válasz  egyszerűen csak   főtt marha, vagy  sertés sült, alapanyagra elkészítés módra utaló tömör   név. Van  mini rántott szelet,  gomba mártásos  borjú,  harcsa filé,   a szokásos burgonya köreteken kívül  párolt  zöldségek  mint brokkoli, kelbimbó, sárgarépa. A  rizs nekem  túl keménynek tűnt. .




Az ár -érték arány jó. A pultokat folyamatosan után töltik. Ami legszembetűnőbb az  a  kiszolgálás, itt nem kell várni míg  a kiürült tányér leszedik  pincérek, tologatni az asztalon ha  újabb fogást is kívánuk enni,   az előétel amint elfogyott a tányérodról már el is vette egy pincér előled  a leves után ugyan ez  helyzet.Udvarias figyelmes csapat dolgozik itt.Az utóbbi években  számos  hazai és nem hazai szálloda éttermében   rendkívül   kellemetlen tapasztalatokat szereztünk  evvel kapcsolatban, mintha   senkinek nem lenne feladata leszedni az asztalt    majd ha elmegy  a vendég az egészet egyszerre  elv uralkodik az általunk  felkeresett  3-4 csillagos szállodai éttermek  többségében  még felszólításra( kérésre) is nehezen lehet megszabadulni a kiürült tányéroktól   üdítő kivétel a Continental Belgradban.


Nem luxus  étkezés ez,   nincsenek  csúcs gasztronómia  művek a kínálatban .... a közönség sem ezt keresi  .. azonban  a  kínálat korrekt.




A desszert választék  közelébe sem ér a  hazai átlag cukrászdainak, de azért lehet  találni  a felvonultatott  édességek közt  olyat, amit ki-ki  szívesen fogyaszt. Többnyire krémes,  csokoládés  töltelékűek, van egy  gyümölcsös is de az is krémes,  állítólag  van   cheese cake   is   kínálatban  de az most nem volt.  Nekem  egy  érdekes  baklava kinézető édesség tetszett meg  ami  "bundevacska " névre hallgat, mert a  tölteléke  sütőtök  a  bundeva  pedig  sütőtököt jelent..




Édes  a cukorsziruppal  öntötték nyakon  vigyázni kell vele nem könnyű édesség,  de  kicsik az adagok, ha valaki  ilyet lát  ajánlom kóstolja meg, érdemes kipróbálni.   A keleti   édesség   megreformált  változata, van benne fantázia . Láttam már hasonlót  házilag  készítve is, de ott lemaradt   cukor szirup azaz a serbet róla,   így mégis  érdekesebb volt , bár  tömény édes friss   naranccsal  kiegészítve   kellemes  párosítás lett.



Gazdasági váltság ???  talán ,ásványvizet  rendeltünk   mire  megkérdezték szeretnénk -e  nagy üveggel,  mivel kértünk,  kaptunk egy  másfél literes műanyag üveget  az asztalunkra mintha   szupermarketből érkezett volna  egyenesen ..erre még a  9 éves fiam is reagált,  megfosztotta  az éttermet  azonnal egy csillagtól    ezek után max 4 csillagos lehet  közölte az étkezés  kezdetén ...

Az étterem tágas, mi most  az ablak mellett foglaltunk helyett ahol   a zöld növények szinte dzsungelt alkotnak. Egész végig  ( lassan telt házas lett az éterem kellemes  a levegő, nem  fülledt, friss,  nincs étel szag, nem  érezni  a konyhából kijövő  illatokat,  az ember ruhája nem " étterem  illatú" távozáskor.Ez mind  pozitív benyomás, ami sajnos a legtöbb szerb "kafana " vagyis étteremben nem így van.
Ha valaki kellemes  vasárnapi ebédre vágyik házon kívül, nem fog csalódni a ha  belgrádi  Continental  szállóban  "vasárnapi ebédel", persze,ha ép erre jár.  Átutazóknak,- mivel  közvetlen   a Száva híd alatt található -  könnyen megszakítható az utazás, nem  kitérő, pár perc alatt vissza lehet sorolni  a  E 75-re ami jelenleg  a városon keresztül vezet.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...