2011. december 15., csütörtök

Akác illat decemberben........


mézeskalács




Igen, ez nem is lehetetlen, készül  a mézes sütemény. Mézet melegítek, barnacukorral kevés vajjal míg  a cukor fel nem olvad..., így folynak az előkészületek a mézeskalács tésztához.


A tésztát csak másnap  egy éjszakás pihentetés után szúrjuk ki  a kiválasztott formára,majd sütjük meg .
Nálunk már csak kekszek, aprósütemények  készülnek , de  ebből a tésztából  készíthetnénk  mézeskalács házat is vagy amihez kedvünk van .

aventi koszorúAz idén  akác méz és gesztenye méz került a mézeskalácsba,  hamisíthattatlan illat száll a konyhában,  ez az akác !!!

Az én mézeskalácsaim  naturak maradnak  a külalakjukkal nem nyernének  díjat, nme i s próbálkozom  a díszítéssel  hiszen nem  versenyezhetnék azokkal a csodákkal amit  a mézeskalácssütő mesterek készítenek .Az íze viszont "rendben van " illatos  nemcsak a méztől hanem a  fűszerektől is.A mézeskalács fűszereket  magam keverem össze, ahogy az a  mézeskalács fűszerkeverék  bejegyzéseben  közzétettem .

A mézeskalács receptje egy korábbi alkalommal már megjelent    itt.....


mézeskalács sütés


Jó étvágyat !


Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷   https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
 🖼    https://hu.pinterest.com/rozIbolya/ 
🖋     https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...