2011. január 24., hétfő

Trüffel




A választás valóban nagyon nehéz volt a  korábban illusztrációként közöl  bonbonokból, most néhány receptjét is leírom 






Butter Trüffel


Hozzávalói :


  • 1,5 dl tejszín
  •    60 g cukor
  •            csipet só
  •            egy vanília rúd kikapart belseje
  •  200 g étcsokoládé
  •  250 g vaj


A tejszínt felfőzzük a sóval és vaníliával,hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét,mixerrel homogenizáljuk,kihűtjük.A vajat habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk.A munka felületet előkészítjük, pl  sütőpapíral borítjuk ha nincs márvány lapunk e  célra. A krémet nyomózsákba töltjük  és golyókat nyomunk belőle.( Először lassan majd erőteljesen végül ismét  óvatosan, lassan, a kész golyótól oldalra emeljük le  a nyomócsövet). A golyókat kihűtjük majd  bevonjuk  fehér csokoládéval.


Rum  Trüffel



A fenti alapanyagok kiegészülnek még  8 cl  rummal .
A rumot  a habosra kevert  vajhoz adjuk mielőtt a kihűlt krémhez keverjük.
A kész  golyókat bevonjuk  csokoládéval készülhet ét-, és fehér csokival is, majd a csipkés bevonatot úgy kapjuk, hogy rácson hempergetjük ide-oda a golyókat,végül sütőpapíron hagyjuk megdermedni őket.

Amaretto


Ez esetben a vajhoz 4 cl amaretto jár és a kész golyókat  mandula forgácsban hempergetjük  meg .





Irish coffee


hozzávalói :

  • 8 cl tej
  • 10 g kávé por
  • 20 g méz
  • 110 g  fehér csokoládé
  • 140 g vaj

  • 5 cl tejszín
  • 30 g méz
  • 230 g tejcsokoládé
  • 30 g vaj
  • 7 cl whisky


A tejet  a kávé porral, mézzel felfőzzük, beletördeljük   a csokoládét, hozzáadjuk  vajat és homogenizáljuk mixerrel, kihűtjük.
A tejszínt  a mézel  felfőzzük  beleadjuk  az összetördelt csokoládét,vajat,whisky-t,lehűtjük.
Először a kávés krémből nyomunk majd ha már kissé megszilárdult akkor a whisky-s krémből a tetejére ha kell kézzel  kissé gömbbé formáljuk és kakaó porban meghempergetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...